Hovedside
Om oss
Fotoalbum
Instrumenter
- Verksted
Reparasjon
Rekvisita
Nyheter og tilbud
Tester
Tips
Linker
   
Kontakt oss
   

BA Musikkservice
Sandstuveien 52
1184 Oslo

Tlf. 22 28 90 50

 

 

www.axxera.no

 

DENNIS WICK

Dennis Wick har internasjonalt ry som virtous trombonist og instruktør på messinginstrumenter.

Han har vært førstetrombonist i London Somphony Orchestra i mer enn 30 år, og han har ledet avdelingen for blåseinstrumenter, messinginstrumenter og slagverk ved Guildhall School of Music & Drama i London i mange år.

Dennis Wick ble interessert i munnstykke-design da han etter mange års møysommelig eksperimentering kom frem til sitt eget munnstykke.

I likhet med mange andre topputøvere på messinginstrumenter, var han missfornøyd med de munnstykker som da var på markedet.

I samarbeide med noen av Storbritannias dyktigste messingblåsere startet Dennis Wick et prosjekt for å utvikle bedre munnstykker – som var akustisk perfekte og godt utformet, og som utnyttet både gamle og nye ideer for å produsere den ”sound” som moderne konsertsaler og studioer i dag krever.

Dennis Wick munnstykker, som i dag leveres til alle messinginstrumenter, er nå å få i over 70 modeller.

Hver eneste modell er utviklet og forbedret under Dennis Wicks personlige ledelse til absolutt perfekt tonekalitet og intonasjon er oppnådd.

Munnstykkene lages i Storbritannia av dyktige teknikere og håndverkere.

Hvert eneste eksemplar blir håndpolert og laget etter meget nøyaktige spesifikasjoner.

Rimmen, som berører munnen, er utformet som et kompromiss mellom maksimal spillekomfort og det beste musikalske resultat. Rimmens innerkant gir full støtte uten å gi ubehag, selv etter flere timers spilling.

Rimmen er videre utformet slik at den gir jevn spredning uansett trykk mot munnstykket, og slik at den reduserer den ødeleggende effekt som et for kraftig trykk kan ha.

Munnstykkets ytre utforming er ikke bare en fryd for øyet, men også praktisk.

Rimmens dype sider gir maksimal avkjøling for leppenes muskulatur (embouchure), og kroppens tynne vegger gir for de fleste modeller maksimal vibrasjon tilbake fra instrumentet.

 

Hovedside                     Instrumenter                       Reparasjon                    Verksted